Implementarea sistemului Haccp

Pentru construirea si implementarea planului haccp este necesar sa ne contactati la numarul de telefon afisat pe siteul noastru sau prin completarea formularului de contact. Noi ne vom ocupa de toate etapele necesare construirii si implementarii normelor de igiena specifice activitatii Dvs. conform legislatiei in vigoare.

Pentru ca sa puteti intelege mai bine procesul de alcatuire si implementare a planului haccp vom detalia mai jos pasii aferenti acestui proces. In cazul in care aveti nelamuriri sau aveti nevoie de mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati.

Pasul 1 – Preevaluare

Acesta etapa presupune o analiza generala a activitatii Dvs. si identificarea generala a riscurilor potentiale si a masurilor ce trebuie implementate pentru anularea acestor riscuri. Rezultatele acestei preevaluari vor fi transmise beneficiarului verbal sau in scris. De asemenea aceasta etapa presupune si adunarea de informatii legate de toate aspectele activitatii Dvs. si pregatirea pentru declansarea pasului numarul 2.

Pasul 2 – Evaluarea

Aceasta etapa presupune analiza principala a activitatii Dvs. si identificarea riscurilor existente si a masurilor ce se impun in vederea respectarii standardelor de igiena alimentara in vigoare. Pe parcursul acestei etape vor fi analizate amanuntit toate aspectele afacerii Dvs. si va fi elaborata o informare scrisa ce va fi transmisa conducerii. De asemenea va fi analizata si structura manageriala in vedere imbunatarii si eficientizarii acesteia. Masurile corective elaborate vor fi implementate si rezultatele pe termen scurt vor fi transmise conducerii. Tot pe parcursul acestei etape, conducerea trebuie sa decida cine se va ocupa de implementarea pe termen lung a planului haccp elaborat. Implementarea si monitorizarea va putea fi facuta de o echipa din interiorul companiei numita de conducere sau pentru o implementare si o monitorizare cat mai buna, aceste activitati vor putea fi externalizate catre echipa noastra.

Pasul 3 – Monitorizarea

Dupa elaborarea si implementare masurilor corective si a sistemului haccp, se impune ca rezultatele si efectele acestora sa fie monitorizate pe termen lung pentru a ne putea asigura ca acestea au ca rezultat concret incadrarea in standardele de igiena alimentara a activitatii beneficiarului.