Ghid de bune practici de igiena alimentara

Conceperea si implementarea unui ghid de bune practici de igiena bazat pe principiile haccp este o necesitate si o obligatie legala pentru orice persoana juridica care desfasoara activitati de alimentatie publica pe teitoriul Romaniei sau a Uniunii Europene. In fiecare zi in Romania se inregistreaza oficial peste 5000 de cazuri de toxiinfectii alimentare cauzate de nerespectarea normelor de igiena alimentara in vigoare. Legislatia sanctioneaza contraventional si penal astfel de abateri de la normele de igiena alimentara.

Avand in vedere ca normele de igiena alimentara din Romania sunt reglementate de peste 40 de legi cu sute de articole si norme de procedura este aproape imposibil pentru o persoana care nu are studii de specialitate sa intocmeasca si sa implementeze un astfel de ghid de bune practici de igiena alimentara care sa respecte toate legile in vigoare. Din acest motiv punem la dispozitia clientilor nostri servicii de intocmire si implementare a planului haccp conform tuturor normele ce tin de igiena alimentara si igiena angajatilor.

De ce este necesar un plan haccp?

  • orice persoana juridica care doreste sa desfasoare activitati de alimentatie publica are aceasta obligatie legala;
  • prin intocmirea si implementarea unui astfel de sistem puteti evita amenzi sau inchiderea activitatii;
  • respectarea normelor de igiena alimentara creste increderea clientilor in afacerea Dvs;
  • implementarea sistemului haccp conduce la cresterea increderii angajatilor si a productivitatii acestora;
  • nerespectarea normelor de igiena alimentara poate duce la pierderea clientilor si falimentarea afacerii.

Respunderea contraventionala si penala pentru nerespectarea legislatiei in vigoare privind siguranta alimentara si normele de igiena alimentara bazata pe principiile haccp revine administratorului societatii comerciale, persoanei fizice autorizate sau intreprinderii idividuale. De asemenea administratorul firmei are responsabilitatea legala de a instrui si testa in baza planului haccp aprobat si asumat, personalul unitatii care este implicat direct in activitati de alimentatie publica. Din fericire acesta responsabilitate poate fi externalizata catre o firma de profil cum este si firma noastra. Garantam intocmirea si implementarea documentatiei conform rigorilor legale.